Hlavní obsah

Prague Devils a Žlutá zimnice potvrdili vítězstvím na Prague Winter pozici favoritů pro halové mistrovství republiky

Oba české týmy ukázaly skvělou formu a na druhém ročníku mezinárodního turnaje nenašly přemožitele. Ostatním českým týmům už se tolik nedařilo.

Foto: David Průcha

Pražský tým Terrible Monkeys loňské stříbro neobhájil.

Článek
Fotogalerie

I když se Prague Winter hraje na umělé trávě, lze tento turnaj považovat za poslední prověrku před nadcházejícím halovým mistrovstvím republiky. A ta vyšla ideálně pražským celkům Prague Devils v kategorii open a Žluté zimnici v soutěži žen. Oba týmy prošly turnajem bez jediné porážky a po zásluze si odvezly prvenství.

Výkony ostatních českých zástupců nebyly tak vyrovnané. Loni čtvrtí Tios obsadili po nevydařených nedělních zápasech osmé místo. Až na deváté se propadli finalisté prvního ročníku, Terrible Monkeys. Žlutá zimnice a FUJ postavili týmy z převážně mladých hráčů. Lépe se dařilo Zimnici, která se umístila na šestém místě. FUJ skončili nakonec čtrnáctí. Oba celky však pro mistrovství republiky počítají s posilou svých zkušených hráčů, a budou proto vážnými kandidáty na titul.

Prague Devils, druhý český zástupce v ženské soutěži, skončily na Prague Winter těsně za stupni vítězů. Přesto budou společně s týmem Velké Moravy patřit na mistrovství k největším soupeřkám favorizované Žluté zimnice. Loňské stříbro se budou snažit obhájit či vylepšit i hráčky Pražské sedmy.

Na Prague Winter se letos v kategorii open dařilo německým týmům. Drehst’n Deckel z Drážďan obsadili druhou příčku a Fischbees z Hamburku byli čtvrtí. Další německý tým Gummibarchen si navíc odvezl cenu Spirit of the Game. V ženské kategorii druhé místo a cenu Spirit of the Game získal rakouský tým Box a bronz putuje loňským vítězkám z Hamburku, Seagulls.

Halové mistrovství ČR v ultimate frisbee se již popáté odehraje v Brně a to ve dnech 4. a 5. února. Finálový turnaj kategorie open a women bude jako obvykle hostit sportovní hala VUT Pod Palackého vrchem.

Letos poprvé musely méně úspěšné týmy loňské soutěže kategorie open projít kvalifikací, a proto se první únorový víkend můžete těšit opravdu na to nejlepší, co u nás současný mužský i ženský ultimate nabízí. O titul se utká deset týmů v kategorii open a dvanáct v soutěži žen.

„Zveme diváky, aby se přišli podívat, jak ultimate frisbee hrají ti nejlepší, a buď nalezli inspiraci pro vlastní sportovní výkony, nebo alespoň zábavu a trochu toho zápasového napětí,“ říká k mistrovství jeden z organizátorů a brněnský trenér Jakub Vondra.

Hra začíná v sobotu i v neděli v 8:30. V sobotu se hraje do 20:00, v neděli do 17:00 hodin. Zápasy o třetí místo a finálová utkání se uskuteční v neděli odpoledne. Vstup pro diváky je volný. Pro více informací navštivte stránky mistrovství: www.ufb.cz/hmcr

Výsledky Prague Winter 2012 - kategorie open
1. Prague Devils (ČR)
2. Drehst'n Deckel (Německo)
3. LOL (Maďarsko)
4. Fischbees (Německo)
5. Girls stay home (Polsko)
6. Žlutá zimnice (ČR)
7. Ah ouh puc (Francie)
8. Tios (ČR)
9. Terrible Monkeys (ČR)
10. Gummibarchen (Německo) - Spirit of the Game
11. Východní blok (ČR)
12. Sesquidistus (Francie)
13. Spirit on Lemon (Polsko)
14. FUJ (ČR)
15. amPullen (Rakousko)
16. RJP Squad (Polsko)
Kategorie ženy
1. Žlutá zimnice (ČR)
2. Box (Rakousko) - Spirit of the Game
3. Seagulls (Německo)
4. Prague Devils (ČR)
5. Undercover (Německo)
6. Ah ouh puc (Francie)
7. Whatever (Polsko)
8. Sesqueldistus (Francie)

Reklama