Hlavní obsah

Pražský tým Žlutá zimnice obhájil titul halového mistra republiky v kategorii mix

O víkendu se konalo desáté halové mistrovství republiky v mixu. Pro Žlutou zimnici to byl v pořadí již šestý titul v této kategorii. Dařilo se i dalším pražským týmům, které obsadily stříbrnou i bronzovou příčku.

Foto: Petr Kotěšovec

Tým Žluté zimnice vyhrál všechny utkání a zaslouženě získal titul.

Článek
Fotogalerie

Do Plzně se sjelo deset nejlepších celků v republice. Pět postupovalo přímo podle loňského umístění, dalších pět muselo projít kvalifikací. Tři z nich se letos umístily v první pětce a ukázaly, že soutěž je vyrovnaná.

V sobotu se hrálo ve dvou skupinách a šlo především o nasazení do čtvrtfinále. Ve skupině A dominoval tým Žluté zimnice, který vyhrál všechny čtyři zápasy a postoupil do čtvrtfinále z prvního místa. Vůbec se nedařilo loni bronzovému týmu FUJ. Druhou skupinu trochu překvapivě vyhrál tým Prague 7 a ještě větším překvapením bylo až třetí místo ve skupině jednoho z favoritů - Prague Devils - kteří nestačili ani na písecký tým PeaceEgg.

První čtvrtfinále svedlo dohromady právě Prague Devils a další z pražských týmů Terrible Monkeys. Oba týmy se v sobotu poměrně trápily, ale tento zápas se povedl oběma. Velmi vyrovnaný duel se rozhodoval až v posledním bodě, který Devils nakonec na druhý pokus proměnili a postoupili do semifinále.

Podobně napínavé čtvrtfinále předvedly týmy Velká Morava a PeaceEgg. V tomto utkání musel také rozhodnout poslední bod a v něm se šteští přiklonilo na stranu Velké Moravy. Zbylá dvě čtvrtfinále jasně ovládli vítězové základních skupin a podle sobotních výsledků největší favorité na titul - Žlutá zimnice a Prague 7.

Žlutá zimnice si podobně suveréně vedla i v semifinále, kde vyřadila Velkou Moravu. Druhé semifinále slibovalo napínavou bitvu. Více se věřilo Prague 7, kteří Devils porazili v sobotním zápase v základní skupině. Prague 7 ale semifinále nevyšlo úplně podle představ. Možná se zde projevila i větší zkušenost Devils s podobnými zápasy, a i když poměrně těsně, tak si opět finálovou účast vybojovali.

Prague 7 si své zklamání alespoň trochu vynahradili vítězstvím v zápase o bronz a také ziskem ocenění Spirit of the Game.

Finále bylo reprízou loňského mistrovství a opět vyšlo lépe Žluté zimnici. Devils se sice povedl lépe začátek jinak vyrovnaného zápasu, ale potom přeci jenom začali dělat více chyb a nechali Žlutou zimnici převzít otěže zápasu do svých rukou. Na konci mohli Devils zápas zdramatizovat, ale své šance nedotáhli do konce. Slavit tak opět mohou hráči Žluté zimnice.

Výsledné pořádí:
1. Žlutá zimnice
A
2. Prague Devils
3. Prague 7
4. Velká Morava
5. PeaceEgg
6. Terrible Monkeys
7. FUJ A
8. Žlutá zimnice B
9. FUJ B
10. Kulatá šachovnice
Spirit of the Game: Prague 7

Reklama