Hlavní obsah

Čtyři české týmy prošly prvním kolem kvalifikace Evropské ligy

V jihomoravských Šardicích proběhl o víkendu první kvalifikační turnaj Evropské ligy. Bez jediné porážky jím prošli favorité obou kategorií, český open tým Silence a hráčky Hot Beaches.

Foto: Petr Medek

Hot Beaches obhájily své loňské prvenství.

Článek

I letošní úvod do evropské klubové soutěže ukázal, že oba české celky nemají ve svém regionu rovnocenného soupeře. Větší bodovou nálož inkasovali Silence od slovenských Mor ho! až ve finále, které skončilo 15:11.

Dařilo se jim i bez účasti několika opor, které v rámci prvního kola nastoupily za tzv. tyro týmy, tedy týmy, které na kvalifikaci sbírají zkušenosti, ale nemohou postoupit do dalšího kola. Dva z těchto týmů, Tree Monkeys a Prague Devils, byly dokonce malý kousek od semifinále, ale oba prohrály zápas o postup shodně 10:11.

Postup do druhého kola Evropské ligy vybojovali vedle Silence a Mor ho! polští Uprising a Girls Stay Home, maďarští Lézer Pávák, slovinští Cosmo a z České republiky ještě Velká Morava. Po čtyřleté pauze tak budou o postup do finále v kategorii open bojovat dva české týmy.

Stejný počet bude hájit české barvy i v soutěži žen. Vedle Hot Beaches si letos zajistily účast hráčky Prague Devils. Ačkoli některé z nich už ligové turnaje absolvovaly v dresech Hot Beaches, pro tým jako celek je to premiéra.

Zájem českých týmů o prestižní soutěž rok od roku stoupá. Letos se úvodní kvalifikace zúčastnilo šest open týmů a čtyři ženské. Pětici postupujících doplní Whatever z Polska, LayD's ze Slovenska a Huntimate z Maďarska.

Další kvalifikační boje proběhnou začátkem srpna v Mariboru za účasti týmů z Rakouska a poprvé se představí také Ukrajina a Bělorusko.

Výsledky open:
1. Silence (ČR)
2. Mor ho! (Slovensko)
3. Uprising (Polsko)
4. Lézer Pávák 1 (Maďarsko)
5. Prague Devils (ČR)
6. Girls Stay Home (Polsko)
7. Cosmo (Slovinsko)
8. Arthropods (Slovensko)
9. Tree Monkeys (ČR)
10. Velká Morava (ČR)
11. Warsaw United (Polsko)
12. Mental Discorders (Slovensko)
13. Trouble Band (ČR)
14. Lézer Pávák 2 (Maďarsko)
15. Yellow Block (ČR)
Spirit of the Game: Trouble Band
Výsledky ženy:
1. Hot Beaches A (ČR)
2. Prague Devils (ČR)
3. Whatever (Polsko)
4. LayD‘s (Slovensko)
5. Huntimate (Maďarsko)
6. To Mi Deli (Slovinsko)
7. Velká Morava (ČR)
8. Czech juniors (ČR)
9. Grand Master Flash (Polsko)
Spirit of the Game: Prague Devils

Reklama