Hlavní obsah

Woods začne s vlastními projekty golfových hřišť

NEW YORK

Nejlepší světový golfista Tiger Woods se chce v budoucnu uplatnit jako tvůrce hřišť pro hru gentlemanů. Američan v pondělí oznámil založení firmy Tiger Woods Design, s níž bude realizovat vlastní návrhy.

Článek

"Bylo mi umožněno hrát golf na celém světě. Teď bych chtěl využít svých zkušeností k tomu, aby vznikla mým přičiněním řada nádherných a zábavných hřišť. Mělo by v nich být odraženo vše, co na golfu miluji," řekl Woods.

Už prý také obdržel několik zakázek a některé projekty už má v hlavě. Kde vznikne jeho první hřiště, zatím nechal nezodpovězeno, nejspíš prý ale mimo USA. Naznačil také, že už na konci roku bude místo známé.

Woods se vydává v šlépějích americké golfové legendy Jacka Nicklause, jehož rukopis nese zhruba 300 hřišť na světě, či dalšího krajana Toma Fazia. "Tihle dva mě hodně ovlivnili. Doufám, že já toho budu moci pro svůj sport udělat taky tolik jako oni," dodal Woods.

K prominentním designérům golfových hřišť patří také německý hráč Bernhard Langer, další Američan Arnold Palmer či Jihoafričan Ernie Els.

Reklama