Hlavní obsah

Z historického zlata se triatlonistky radovaly doma

KARLOVY VARY

Triatlonistky Renata Berková, Lenka Radová, Vendula Frintová, Lucie Zelenková a Jana Jiroušková zkompletovaly na evropském šampionátu v Karlových Varech českou medailovou sbírku. Ve sprinterském závodě štafet na vzdálenostech 750 m plavání, 20 km cyklistika a 5 km běh zdolaly druhé Španělsko o osm sekund. Třetí skončila Itálie.

Foto: ČTK/Ivan Babej

Španělkám ke zlatu nepomohla ani vítězka individuálního závodu Ana Burgosová.

Článek

Mužská štafeta se po sobotním úspěchu Filipa Ospalého a Martina Krňávka na start nepostavila. "Po oznámení Řehuly, že se necítí po zranění na závěrečný běh, se pro únavu omluvili oba medailisté z individuálního závodu. Daněk se v sobotu zranil, takže jsme závod neobsadili," řekl koordinátor české reprezentace Jiří Jelínek.

Divákům na Divadelním náměstí, kde se jich sešlo nejvíce, vše vynahradily triatlonistky. Po plavání byly nejrychlejší Italky před českým družstvem, ale výbornou jízdou na kole se do vedení dostaly Španělky v čele s čerstvou mistryní Evropy Anou Burgosovou. V běhu však jasně dominovaly domácí závodnice. Jiroušková se Zelenkovou sice rychle odpadly, ale zbylá trojice dokázala vystupňovat tempo a nakonec se nečekaně dostala i před favorizované Španělky.

Jelínek v medaili věřil. "Holky běžely skvěle. Ukázalo se, že někdy smůla může později pomoci. To, že v sobotu rychle skončila Frintová a Radová byla rovněž odpočatá, nám moc pomohlo. Hluboko smekám před Berkovou, bez ní bychom zlato nezískali," zdůraznil Jelínek.

Závod mužů vyhráli Švýcaři, kteří byli o deset sekund rychlejší než Španělsko. Třetí skončilo Švédsko. Mezi juniory vystoupili na nejvyšší stupeň Rusové, český kvintet byl šestý. Závod juniorek vyhrály Švýcarky, domácí naděje doběhly páté.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články