Hlavní obsah

Woods vzal starou hůl a po třech letech vede poprvé turnaj PGA

Newtown Square

Americký golfista Tiger Woods je poprvé po třech letech v čele turnaje PGA Tour. První den BMW Championship v Newtown Square zahrál bývalý první hráč světa i díky starému putteru, s kterým v minulosti vyhrál třináct ze svých čtrnácti major titulů, osm ran pod par. O vedení se dělí s Rorym McIlroyem ze Severního Irska.

Foto: Eric Sucar, Reuters

Americký golfista Tiger Woods na BMW Championship v Newtown Square.

Článek

Hvězdný Woods se letos úspěšně vrátil do špičky po několika operacích zad. Několikrát se přiblížil na dohled čela, ale trápil se na greenech. Vyměnil několik holí na patování a na předposlední turnaj FedEx Cupu vzal léty prověřenou hůl.

"Pohrával jsem si s ní už v létě doma na zahradě, ale nepřišla mi vhod, ale teď mi zase sedí," usmíval se Woods a putter Scotty Cameron chválil. "Tělo si pamatuje návyky, jak hůl ideálně ovládat Vždyť s ním zahrálo tisíce patů."

Woods začal kolo birdie hned na první jamce, což byl výrazný rozdíl oproti předešlým turnajům, na kterých v úvodu chyboval. Do konce dne přidal dalších šest birdie, jen jedno bogey a blýskl se parádní druhou ranou před eaglem na šestnáctce. "To byla rána dne, trojkou železem letěla 210 metrů krásně vzduchem," řekl Američan.

V čele turnaje byl Woods, jehož návrat láká rekordní zájem fanoušků, naposledy v srpnu roku 2015 po 2. kole v Greensboro, kde nakonec skončil desátý. Dvaašedesát ran je jeho nejlepší výkon od turnaje Bridgestone Invitational před pěti lety, kde poté slavil svůj 79. titul v kariéře, ale od té doby na další vavřín čeká.

Reklama