Hlavní obsah

Woods si užíval lyžování, do sezóny vstoupí později

LOS ANGELES

Světová jednička Tiger Woods vynechá úvodní turnaj nové sezóny seriálu PGA Tour, který se uskuteční v prvním týdnu roku 2007 na Havaji. Americký hráč strávil Vánoce a závěr roku v Coloradu, kde si užíval se svými blízkými na lyžařských svazích, a na vstup do nového golfového roku se chce pořádně připravit.

Foto: ČTK

Tiger Woods

Článek

Na zahajovacím podniku sezóny, který v roce 2000 vyhrál, bude Woods chybět potřetí v kariéře. V roce 2003 se zotavoval po operaci kolena a letos byl raději se svým nemocným otcem, který v květnu podlehl rakovině.

"Uvažoval jsem, že bych příští týden hrál, ale nemohl bych se patřičně přichystat. Jsem zvyklý před turnajem věnovat přípravě nejméně týden, což bych teď nestihl. Snad to všichni pochopí," uvedl Woods, který v sobotu slaví 31. narozeniny.

Rodák z Kalifornie má za sebou další skvělou sezónu. V uplynulém roce vyhrál jedenáct turnajů a dvakrát triumfoval v soutěžích kategorie major - na British Open a PGA Championship.

V San Diegu se Tigerovi daří

První start v roce 2007 si Woods naplánoval na konec ledna do San Diega, kde bude obhajovat titul v turnaji Buick Invitational. "Daří se mi tam, čtyřikrát jsem ten turnaj vyhrál. Ale důležitější je, že mi to umožní strávit více času s rodinou," prohlásil Woods.

Na havajském podniku Mercedes Championship bude chybět i třetí hráč světa Phil Mickelson, což spolu s Woodsovou absencí ubírá lesk startu nově založeného seriálu FedExCup. Šampionát, do něhož budou golfisté sbírat body celou sezónu, vyvrcholí play-off, které se bude skládat ze čtyř turnajů. Celkový vítěz získá deset miliónů dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články