Hlavní obsah

Česká golfová hřiště se 3. června otevřou pro všechny

V neděli 3. června bude mít široká veřejnost po celé republice možnost seznámit se s golfem a osobně si tento sport vyzkoušet. Česká golfová federace v ten den ve spolupráci s provozovateli 57 hřišť pořádá již třetí ročník úspěšného projektu Den otevřených dveří.

Foto: EXPLORELACROSSE

Golfové hřiště

Článek

Golfové areály se od 10:00 otevřou rodinám s dětmi, protože hlavním cílem projektu je přiblížit golf jako vhodný a dostupný sport pro celou rodinu. "Ukázat, že je nezávislý na demografických, ekonomických a věkových kategoriích," uvedl na úterní tiskové konferenci viceprezident České golfové federace Jan Herman.

Upozornil, že golf se v České republice těší stále větší oblibě. Po revolučním období v roce 1990 bylo v tuzemsku pouze osm hřišť, ale především za posledních šest let se jejich počet zvýšil už na 68. Rostoucí zájem o golf kopíruje i členská základna, od roku 2000 se počet členů více než ztrojnásobil. "Ke konci roku jsme měli registrováno již 28 726 golfistů," řekl Herman.

Vedení ČGF však trápí jen patnáctiprocentní zastoupení mládeže. "Chtěli bychom, aby golfistů do juniorského věku byla alespoň čtvrtina," vyslovil přání předseda sportovně technické komise Karel Vopička. "V průměru je na každé hřiště v Evropě 800 golfistů, toho bychom chtěli také dosáhnout," přidal Vopička s tím, že v ČR jich je v současnosti pouze něco přes polovinu.

I proto je snahou federace další nárůst členské základny, i když pravidelný dvacetiprocentní nárůst členů od roku 2003 by ČGF mohla závidět většina sportovních odvětí v ČR. "Cílem Dne otevřených dveří je, aby přišli i ti, kteří o golfu nevědí nic, a zkusili něco, o čem jsou dosud přesvědčeni, že je pro ně nedostupné. Chceme získat golfisty, kteří nemusí být členy žádného klubu, ale mohou hrát golf," pokračoval Vopička.

Na všech hřištích, které se do akce zapojí, se návštěvníci seznámí se základy golfové hry na cvičné louce, ale uvidí i hru na skutečných jamkách. Návštěvníci se dozví informace o cenách členství v klubu, poplatcích za hru a golfové vybavení. Speciální pozornost a program zaměří trenéři především na děti.

Reklama