Hlavní obsah

Ballesteros ukončil hvězdnou golfovou kariéru

CARNOUSTIE

Špičkový španělský golfista Severiano Ballesteros se rozhodl ukončit v padesáti letech kariéru. Vítěz pěti turnajů nejvyšší kategorie major to oznámil na tiskové konferenci ve skotském městě Carnoustie. Ještě v prosinci Ballesteros odmítl konec kariéry při přebírání ceny za mimořádný přínos "hře gentlemanů", na začátku loňského roku se dokonce nechal slyšet, že chce hrát až do svých 54 let.

Článek

"Několik měsíců jsem byl vnitřně rozpolcený. Hlava mi radila, abych skončil, srdci se nechtělo. Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mém životě," uvedl Ballesteros.

Slavný golfista letos odehrál jediný turnaj na americké veteránské Tour a neuspěl na něm. V posledních letech měl opakované zdravotní problémy a nedávno se podrobil vyšetření kvůli lehkým srdečním obtížím.

Mezi golfové profesionály se Ballesteros přiřadil v roce 1974. Třikrát dokázal vyhrát British Open a dvakrát US Masters, celkem má na kontě 89 turnajových prvenství. To poslední se ale datuje už do roku 1996 při Spanish Open. Město Carnoustie si k oznámení konce kariéry vybral proto, že tam před 32 lety odehrál premiérové British Open.

Reklama