Hlavní obsah

Golfové British Open začal nejlépe García, Woods je osmý

CARNOUSTIE

Nejsledovanější golfista Američan Tiger Woods zahájil osmým místem třetí turnaj sezóny kategorie major British Open, na němž se snaží o třetí triumf za sebou. Na hřišti ve skotském Carnoustie zahrál dvě rány pod par, hvězdou úvodního kola byl Španěl Sergio García.

Článek

Ten byl lepší než světová jednička Woods o čtyři údery a dává tak evropským hráčům naději na prvního vítěze ze starého kontinentu na turnaji major po osmi letech. V roce 1999 vyhrál právě British Open domácí golfista Paul Lawrie a García se dnes na 136. ročníku nestaršího z velkých turnajů vydal v jeho stopách.

"Bylo to perfektní kolo, balzám na duši," radoval se sedmadvacetiletý Španěl, který sice vyhrál už 16 mezinárodních turnajů, ale žádný z nejvyšší kategorie. Před Woodsem je mimo jiné i domácí amatér Rory McIlroy ze Severního Irska. Osmnáctiletý mladíček šokoval golfový svět výsledkem 68 a dělí se o třetí příčku. "Dmu se pýchou, že jsem před svým idolem Tigerem," prohlásil.

Golfisté si ve Skotsku rozdělí dotaci 4,2 miliónu liber, která je nejvyšší v historii tohoto turnaje. Vítěz bude bohatší o 750 000 liber.

British Open - pořadí po 1. kole:
1. García (Šp.) 65, 2. McGinley (Ir.) 67, 3. Campbell (N. Zél.), Brier (Rak.), Cabrera (Arg.), McIlroy (Brit.) a Weekley (USA) všichni 68.

Reklama