Hlavní obsah

V Dubaji vede Lorenzo-Vera, Wiesberger drží vedení v sérii

Dubaj

Francouzský golfista Mike Lorenzo-Vera rozehrál nejlépe finálový turnaj European Tour a v Dubaji vede po prvním kole s výsledkem devět ran pod par. O úder zpět je druhý hráč světového žebříčku Rory McIlroy ze Severního Irska.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ani jeden z nich už ale nemůže vyhrát letošní pořadí European Tour, v jehož čele se po úvodním dnu World Tour Championship drží Bernd Wiesberger. Rakouský golfista zahrál -2 a mezi padesátkou účastníků turnaje se dělí o 14. místo. Musí se ale mít na pozoru, jelikož ho ohrožují Španěl Jon Rahm, který je se skóre -6 třetí, i ve formě hrající Angličan Tommy Fleetwood (-5), jemuž patří dělené čtvrté místo.

Teoretickou šanci vyhrát pořadí Race to Dubai mají ještě letošní vítěz British Open Ir Shane Lowry a další Angličan Matt Fitzpatrick.

Lorenzo-Vera zahrál jeden eagle, osm birdie a jediné bogey. Podobný zápis měl McIlroy, který dal o birdie méně. "Nesnižujme výkon Lorenza-Very, ale některé McIlroyovy rány jsou dech beroucí," zaznělo v komentáři televize Golfchannel.

Nejlepší ránu dne vítěz čtyř letošních turnajů na PGA Tour McIlroy předvedl na závěrečném pětiparu. K jamce si přihrál druhou ranou přesně z 250 metrů a pat na eagle proměnil. "Byla to letos moje nejlepší rána," řekl McIlroy.

Turnaj má jako v minulých letech dotaci osm milionů dolarů, ale nově z ní vítěz dostane tři miliony, což bude nejvyšší turnajová golfová odměna.

Golfový turnaj World Tour Championship, finálový podnik série European Tour v Dubaji (dotace 8 milionů dolarů, par 72) - po 1. kole:
1. Lorenzo-Vera (Fr.) 63
2. McIlroy (Sev. Ir.) 64
3. Rahm (Šp.) 66
4. Fleetwood
Lewis (oba Angl.) oba 67
6. Cabrera Bello (Šp.)
Kinhult (Švéd.) oba 68

Reklama