Hlavní obsah

V Liberci se rozhodovalo o postupujících do Extraligy

LIBEREC

Déšť a zima - to byla kulisa druhého dne letošního finále Extraligy na hřišti Ypsilon Golf Club v Liberci. V sobotu se rozhodovalo o důležitém faktu - kdo postoupí do elitní soutěže pro příští rok.

Článek

V mrazivém a hlavně deštivém počasí si většina hráčů sáhla na dno svých sil. V ženské kategorii vedla po prvním dnu GK Čechie nad GC Beřovice 2:0 a tak se čekal podobný průběh i v sobotním kole. V souboji "jedniček týmů" porazila Kateřina Růžičková beřovickou Vandu Koukolovou 7 a 6. Tím prakticky zápas skončil a další singly se již nedohrávaly. GK Čechie porazila GC Beřovice 4:1 a postoupila do Extraligy..

V druhém ženském zápase byla situace vyrovnaná. V prvním souboji dvou Karolín - tedy Karolíny Vlčkové z Líšnice proti Karolíně Černé z Hradce Králové se zrodil důležitý bod pro Líšnici. A když poté Sandra Rakoušová porazila Kristýnu Hostákovou 5:4 bylo o postupujících rozhodnuto - GC Líšnice. Konečný stav 3,5 ku 1,5.

Nesmírně dramatické to bylo i mezi muži. GC Austerlitz vedl v zápase proti GC Poděbrady již 3:0 a v nasazeném tempu pokračovali jeho hráči i v singlech. Důležitý poslední bod získal nakonec Vilém Ráček a slavkovští se mohli radovat z vítězství 6,5 ku 2,5.

V druhém mužském zápase na sebe narazily GC Mnich a GC Konopiště. A byl to nesmírně dramatický zápas až do poslední jamky. Rozhodovalo se opravdu v samotném závěru, kdy na hřišti byla dvojice Petr Holubec a David Barák. Stav celého zápasu byl 4:4, ale nakonec se z úspěšného finiše radoval David Barák z GC Mnich. GC Konopiště tak zůstalo těsně před branami Extraligy. Konečný stav byl 5:4 ve prospěch GC Mnich.

Reklama