Hlavní obsah

Golfistka Spilková útočí v Boca Raton na nejlepší výsledek na okruhu

Golfistka Klára Spilková může získat zatím nejlepší umístěnína na okruhu LPGA. Češka zahrála ve druhém kole na turnaji v Boca Raton čtyři rány pod par, stejné skóre má i celkově a figuruje na děleném 13. místě.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

Spilková na turnaji Gainbridge vstupuje do druhé sezony na LPGA. V pátečním druhém kole zapsala pět birdie, dvě na první a tři v řadě na druhé devítce. Udělala jen jedno bogey a výsledkovou listinou se oproti 1. kolu posunula o čtrnáct míst.

Na třináctém místě je Spilková například ve společnosti třetí hráčky světa Nelly Kordové z USA a osmičky Brooke Hendersonové z Kanady. Loni byla Spilková při premiéře na elitním okruhu LPGA nejlépe 32. na Havaji.

Foto: Gary McCullough, ČTK/AP

Brooke Hendersonová z Kanady.

"Jsem moc spokojená. Bylo to asi nejlepší kolo na LPGA. Chtěla jsem udělat jako základ cut, ale byla jsem uvolněná, dávala solidní rány a věřila si na paty. Bogey na čtrnáctce mě sice trochu znervóznilo, ale po následných třech birdiech to ze mě spadlo," okomentovala průběh kola Spilková.

Po dvou dnech je v čele Švédka Madelene Sagströmová s deseti ranami pod par. Po prvním kole vedoucí starší dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy Jessica zahrála druhý den ránu nad par a se skóre -5 klesla na osmé místo.

Reklama

Související témata: