Hlavní obsah

Evropská golfová tour bude mít lukrativní vyvrcholení

DUBAJ/NEW YORK

Evropská golfová tour bude mít od roku 2009 vyvrcholení v Dubaji, kde se bude pět let po sobě konat finále sezóny. S chystanou dotací deset miliónů dolarů bude takzvané "Dubajské mistrovství světa" nejlukrativnějším turnajem na světě. Vítěz si přijde na 1,66 miliónu dolarů.

Článek

Soutěže se zúčastní 60 nejlepších golfistů roku. Už v samotné celoroční kvalifikaci přitom půjde o velké peníze, protože ti nejlepší si ještě před startem v Dubaji rozdělí dalších deset miliónů dolarů. Hráč, který půjde do finálového turnaje v roli jedničky, obdrží rovné dva miliony, patnáctý v pořadí ještě čtvrt milionu.

Pořadatelé ve Spojených arabských emirátech mají pětiletou smlouvu na organizaci turnaje s opčním právem na dalších pět roků. Do Dubaje se navíc v dohledné době přestěhuje mezinárodní sídlo evropské golfové tour.

Korejský golfista Čche Kjong-ču se vrátil do elitní desítky

Korejský golfista Čche Kjong-ču poskočil ve světovém žebříčku o dvě místa a vrátil se do elitní desítky. Dostal se na desátou pozici, kterou kvůli němu musel opustit Jihoafričan Rory Sabbatini.

Žebříček PGA:
1. Woods 21,87, 2. Mickelson 9,65, 3. Furyk 7,33, 4. Stricker (všichni USA) 7,02, 5. Els (JAR) 6,80, 6. Scott (Austr.) 6,28, 7. Harrington (Ir.) 6,14, 8. Rose (Brit.) 6,01, 9. Singh (Fidži) 5,67, 10. Čche Kjong-ču (Korea) 5,54, ...252. Čejka (Něm.) 0,72.

Reklama

Související témata: