Hlavní obsah

Woods dál vítězí, suverénně ovládl jamkový šampionát

Americký golfový fenomén Tiger Woods vyhrál potřetí v kariéře šampionát ve hře na jamky a prodloužil svou úchvatnou vítěznou sérii, která trvá od loňského září. Ve finále v arizonském Tucsonu v neděli první hráč světa porazil krajana Stewarta Cinka největším rozdílem v desetileté historii turnaje.

Článek

"Myslím, že tohle je nejlepší šňůra, jakou jsem kdy měl," liboval si Woods po svém pátém vítězství za sebou, které mu vyneslo 1,35 milionu dolarů.

"Hrát golf teď není fér," komentovala současnou Woodsovu převahu nad soupeři agentura AP. Woods vyhrál už patnáctý turnaj v rámci World Golf Championship a vůbec poprvé mu současně patří všechny tři tituly z tohoto seriálu.

Nedělní souboj s Cinkem ukončil Woods na 29. jamce a finále vyhrál jasně 8/7. "Možná bychom ho měli rozříznout a podívat se co je uvnitř. Možná šroubky a matice," řekl rezignovaně Cink, kterému drtivou porážku může ulehčit šek na 800 tisíc dolarů.

Dvaatřicetiletý Woods vyhrál už 63. turnaj okruhu PGA Tour a v historickém pořadí předstihl čtvrtého Arnolda Palmera. Pouze jedna výhra ho dělí od třetího Bena Hogana. "Už se nemohu dočkat, až Arnieho uvidím," řekl Woods s potutelným úsměvem.

Na cestě do finále zdolal i obhájce titulu Švéda Henrika Stensona, jenž nakonec skončil třetí. Nejvíce potrápil Woodse ve druhém kole krajan Arron Oberholser, kterého porazil na dvacáté jamce.

Finále:
Woods - Cink (oba USA) 8/7.
O 3. místo:
Stenson (Švéd.) - Leonard (USA) 3/2.

Reklama