Hlavní obsah

Lady Abrahams Trophy obhájil tým Severu

MLADÁ BOLESLAV

Třetí ročník Lady Abrahams Trophy ženských družstev vyhrálo mužstvo Severu a obhájilo vítězství z loňského roku v Mnichu. V Mladé Boleslavi panovalo o víkendu nádherné počasí, v sobotu byly ideální podmínky k dobrým výkonům.

Foto: Ivan Paggio

Vítězky Abrahams Trophy

Článek

V dopoledních foursomech proti sobě nastoupily následující dvojice (Sever versus Jih): Vavrušková - Kodejšová versus Kopejtková - Šebestová, Dorníková - Růžičková versus Jantová - Curry Bartoňová, Váňová - Vejlupková versus Holišová - Lančová.

Zatímco v první dvojici byl výsledek jednoznačný 4 a 3 ve prospěch "jižních" děvčat, v druhém duelu tomu bylo naopak - Dorníková s Růžičkovou ukázaly svou převahu a zvítězily 5 a 3. Nejdramatičtější byl třetí zápas, v němž až na poslední jamce rozhodly o svém vítězství Váňová s Vejlupkovou. Po dopoledních čtyřhrách tedy vedl Sever 2-1.

Odpoledne se hrály fourbally (best ball stroke play). Růžičková se Spilkovou se postavily proti Bartoňové s Vlčkovou. A světe div se favoritky prohrály. Duo Severu dokázalo uhrát pouze 75 ran, což proti nadšeně bojujícím "jižankám" nestačilo. Ty totiž zahrály 72.

Ani Kodejšová s Vavruškovou neměly v sobotu odpoledne nejlepší formu. Přinesly jen výsledek 74, 71 ran zapisovala dvojice Šebestová-Lančová a tak další bod získal Jih. Nejlepšího výsledku dívek ze Severu dosáhly Váňová s Vejlupkovou - 72. Ale ani to nestačilo na skvělých 71 ran v podání Jantové s Holišovou. Jih tedy přehrál Sever ve všech odpoledních foursomech a ujal se vedení v celé soutěži 4-2.

Finálové singly

Neděle byla ve znamení finálových singlů. Hřiště v Mladé Boleslavi bylo svědkem velmi dramatické bitvy. Poslední flight na poslední jamce rozhodoval o tom, kdo se stane vítězem 3. ročníku Lady Abrahams Trophy - tedy turnaje družstev Severu proti Jihu České republiky.

Vítězný putt do birdie pro Martinu Kodejšovou odstartoval oslavy týmu Severu. Právě tento poslední bod byl důležitý pro celý zápas. Družstvo Severu tak opět obhájilo titul z minulého roku.

Zdaleka to však nebylo jednoznačné vítězství. Do finálových dvouher, které se hrály v neděli, vycházel tým Severu se ztrátou dvou bodů 2-4. K vítězství potřebovaly "jižanky" pouze tři body. Ale ani to se nakonec nepovedlo. Finálové dvouhry skončily v poměru 5-2 pro Sever a tak se na výsledkové listině opět ocitly nejvýše právě zástupkyně Severu. Konečné skóre bylo Sever 7 - Jih 6.

Reklama