Hlavní obsah

Golfová hvězda Sörenstamová po sezoně skončí

Švédka Annika Sörenstamová, která v uplynulých letech vládla ženskému golfu, po letošní sezóně ukončí kariéru. Sedmatřicetiletá hráčka oznámila své rozhodnutí dva dny po triumfu na turnaji v americkém Williamsburgu, kde vybojovala 72. titul. Jako první golfistka v historii díky tomu na odměnách vydělala přes 22 miliónů dolarů.

Článek

"Jsem pyšná na to, čeho jsem dosáhla. I když nebudu hrát soutěže, pořád se budu golfu velmi intenzivně věnovat," uvedla v úterý Sörenstamová na tiskové konferenci před dalším turnajem v Cliftonu.

Loni založila blízko svého domu v Orlandu na Floridě golfovou akademii, má firmu projektující golfová hřiště a provozuje charitativní nadaci. Po ukončení sportovní kariéry si chce také užívat života, na jaro příštího roku údajně plánuje svatbu se svým snoubencem Mikem McGeem, synem bývalého profesionálního golfisty.

Sörenstamová získala rekordní počet osmi titulů Hráčka roku na okruhu LPGA, ve své sbírce má deset prvenství z turnajů kategorie major. Od roku 2003 patří do golfové Síně slávy.

V roce 2003 si jako první golfistka po 58 letech zahrála turnaj mužského seriálu PGA a přestože neprošla do finálových bojů, získala si svým výkonem respekt.

V poslední době švédská hvězda vyklidila pozice a post světové jedničky od ní loni převzala o jedenáct let mladší Mexičanka Lorena Ochoaová. Letos se však Sörenstamové opět daří a vyhrála už tři turnaje.

Reklama