Hlavní obsah

Golfové hřiště, věc veřejná

Klasický případ. Poctivě se připravujete ma okamžik, kdy vás trenér vyzve na zkoušku způsobilosti ke hře. Jak si ale nacvičit údery z fairwaye, když vás kvůli absenci „zelené karty“ nepustí na hřiště? Začarovaný kruh? Ne, jedno řešení existuje a jmenuje se veřejné hřiště. S jeho návštěvou neotálejte.

Foto: EXPLORELACROSSE

Golfové hřiště - ilustrační foto

Článek

V Třímanech dáte 360 korun a můžete hrát či trénovat celý den, dokud vám nedojdou síly. Ještě levnější jsou v Myštěvsi, kde za modrou devítku dlouhou více než čtyři kilometry zaplatíte za celodenní fee 200 korun, o víkendu o stovku více.

Jedno z nejkvalitnějších devítijamkových veřejných hřišť, rovněž se zajímavou délkou připomínající mistrovské hřiště, najdete v Hluboké nad Vltavou. Golf vás zde přijde na 250 korun, o víkendu zaplatíte 350 korun. V Cihelnách mají osmnáct jamek „Honey Course“ za 290 korun.

Veřejná devítka na Konopišti stojí od pondělí do čtvrtka 600 korun, od pátka do neděle o dvě stě více. V Hostivaři za dvakrát devět jamek zaplatíte 300 korun, v Mariánských Lázních je denní poplatek 300 korun nebo 150 za devítku. Ve Zbraslavi po vás budou chtít 250 na celý den, o víkendu si stovku připlatíte. Ve­řejných hřišť je však mnohem více (viz tabulka na konci článku).

Na veřejných hřištích můžete bez nadité peneženky, ale neobejdete se však bez základní znalostí pravidel, hry a etikety. To by však měla být samozřejmost na všech hřištích světa. Veřejných i neveřejných…

Abecední seznam veřejných hřišť a akademií:
Atrium, Austerlitz, Barbora, Benátky nad Jizerou, Beřovice, Botanika, Cihelny, Čertovo Břemeno, Darovanský dvůr, Grabštejn, Háje, Hluboká, Hořehledy, Hostivař, Hradec Králové, Jinačovice, Karlovy Vary, Krásný dvůr, Karlovice, Konopiště, Libouchec, Liščí louky, Mariánské Lázně, Mladá Boleslav, Mladé Buky, Molitorov, Myšteves, Nová Amerika, Nová Bystřice, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Prosečné, Rožnov p. Radhoštěm, Radíkov, Těšetice, Třímany, Ústí nad Orlicí, Velké Karlovice, Větřní, Zbraslav.

Reklama