Hlavní obsah

Langer potvrzen pro debut Seniors Tour v České republice

PRAHA

Bernhard Langer, kapitán vítězného týmu v Ryder Cupu, stojí v čele hráčského obsazení turnaje Casa Serena Open, s nímž od 5. do 7. září 2008 zavítá golfová European Seniors Tour poprvé do České republiky.

Článek

Langer, který roku 2004 vedl tým Evropy k vítězství nad domácími Spojenými státy v Oakland Hills Country Clubu, bude patřit k prvotřídnímu startovnímu poli seniorského turnaje na hřišti Casa Serena, kde půjde o vítěznou prémii ve výši 90 000 eur.

Německý vítěz turnaje Masters na Augusta National v letech 1985 a 1993 hraje na European Seniors Tour poté, co loni v srpnu oslavil 50. narozeniny. Na premiérovém turnaji ho doprovodí další vítězný kapitán, Sam Torrance, který vedl Evropu k výhře v Ryder Cupu roku 2002, a také Costantino Rocca, italský reprezentant také z Ryder Cupu.

Mezi startujícími na Casa Serena Golf bude i Carl Mason, jemuž na European Seniors Tour patří prvenství v historickém žebříčku výdělků a jemuž půjde o čtvrtou korunu v Order of Merit za posledních šest let.

Celková dotace 600 000 eur

Mimořádná událost to bude zvláště pro Langera, protože turnaj organizuje a řídí Langer Sport Marketing, kde pracuje golfistův bratr Erwin jako managing director. Společnost je také promotérem německého turnaje Mercedes-Benz Championship v rámci European Tour.

Casa Serena Open, které se uskuteční na hřišti s architekturou společnosti European Golf Design, bude mít celkovou dotaci 600 000 eur, jednu z největších na European Seniors Tour.

Naplní se také vize, kterou měl Terry Gou, předseda správní rady sponzorské společnosti Foxconn. Terry Gou požádal Maureen Chang, zakladatelku Casa Serena Golf, aby nechala zrenovovat zámek Roztěž ze 16. století a vedle něj postavit 18-ti jamkové golfové hřiště jako láskyplný dar pro jeho manželku Serenu. Ta bohužel v roce 2005 zamřela na rakovinu a nikdy nespatřila zrekonstruovaný zámek ani nové hřiště. Turnaj a jeho hráčské obsazení ovšem znamenají naplnění historického odkazu.

“Jde o moje první spojení s European Seniors Tour a jsem velmi potěšen možností prezentovat nádherné hřiště Casa Serena Golf, spolu s množstvím vynikajících hráčů, kteří se zúčastní tohoto prestižního turnaje. Těším se na to, že budu moci v České republice přivítat všechny, kdo sem zavítají z nejrůznějších částí světa,”řekl předseda správní rady Foxconnu Terry Gou.

Začátek nové éry

“Jsem opravdu rád, že Česká golfová federace může být součástí historicky prvního turnaje European Seniors Tour na české půdě. Uplynulo už jedenáct let od doby, kdy se hrál tak důležitý profesionální turnaj v České republice a shodou okolností ho na Karlštejně vyhrál právě Bernhard Langer. Těší mě, že European Seniors Tour si k nám našla cestu a jsem si jist, že to bude začátek nové éry profesionálních turnajů v České republice,”dodal prezident České golfové federace Milan Veselý.

“I když se Casa Serena Open uskuteční v září a do té doby se ještě odehraje spousta golfu, už nyní očekáváme velkolepý turnaj s významnými hráči a velkými šampióny minulosti. Rádi bychom poděkovali Terrymu Gouovi, předsedovi správní rady Foxconnu, za to, že umožnil vznik takového turnaje, stejně jako našemu dalšímu oficiálnímu sponzorovi, Hewlett Packard, a také České golfové federaci. V neposlední řadě je naším potěšením spolupracovat s Langer Sport Marketing na pořádání této akce. Máme jistotu, že bude zajištěna kvalita turnaje podle představ Maureen Chang a jejího manžela Jima a že si událost užijí jak hráči, tak sponzoři i diváci, ” míní Andy Stubbs, managing director European Seniors Tour.

Reklama