Hlavní obsah

Woods vyhrál svou nejdelší bitvu

Až 91. jamka rozhodla o vítězství Tigera Woodse na US Open a zisku čtrnáctého majoru v jeho kariéře.

Článek

Tak dlouhou bitvu o major ještě Woods neabsolvoval. Nerozhodlo totiž ani 18 jamek pondělního play-off s Roccem Mediatem. Oba skončili na výsledku even par, a tak musela přijít náhlá smrt. Hned na první dodatečné jamce, čtyřparové sedmičce, se 45letý Mediate poddal.

Jeho drajv skončil v bunkeru a druhá rána u tribuny, takže následoval beztrestný drop, jenže z dropzóny si Mediate přihrál daleko a potřeboval dva paty na bogey. Woods po drajvu na fairway a pohodlné příhře na green patoval neúspěšně dokonce na birdie, ale k vítězství mu pak stačil i par.

Dlouhý golf byl korunován Woodsovým objetím s caddiem Stevem Williamsem, manželkou Elin a také dcerou Sam Alexis, kterou pyšný otec vzal do náruče, když se vrátil na osmnáctý green Torrey Pines, aby převzal potřetí trofej z US Open.

Každý z majorů už Woods vyhrál nejméně třikrát a do vyrovnáni rekordních osmnácti velkých titulů Jacka Nicklause mu scházejí čtyři. Tento major, získaný po osmitýdenní pauze kvůli operovanému koleni, byl ovšem jistě nejbolestivější. A nejvydřenější. A nejsladší.

Reklama