Hlavní obsah

Woods už letos nebude hrát golf!

Tiger Woods je pro letošek vyřazen z golfu! Světová jednička nebude hrát nejméně do konce

Článek

Nejhorší obavy se potvrdily. Středeční oficiální zpráva na www.tigerwood­s.com sděluje, že Tiger Woods podstoupí rekonstrukční operaci levého kolene a vynechá zbytek sezóny 2008.

Dvaatřicetiletý Woods zaplatil krutou daň za to, že v bolestech odehrál pět kol US Open, kde nakonec v pondělí získal svůj 14. major titul.

Nejlepší golfista všech dob má zraněný přední křížový vaz v již třikrát operovaném levém koleni a navíc dvojitou únavovou zlomeninu levé holenní kosti. Toto zranění bylo u něj objeveno minulý měsíc, před turnajem Memorial, takže Woods s ním odehrál celé US Open!

„Bylo pro mě důležité zveřejnit zdravotní stav ve správný čas,“ prohlásil Woods. „Nyní je jasné, že je třeba poslouchat lékaře, podstoupit chirurgický zákrok a upřít pozornost za rehabilitaci kolene.“

Bez Woodse se tak poprvé v jeho profesionální kariéře budou muset obejít jak British Open a PGA Championship, tak Ryder Cup a samozřejmě i play off FedEx Cupu.

Původní zranění vazů si Woods přivodil loni po British Open při joggingu v Orlandu. Tehdy odmítl operaci a do konce sezony vyhrál pět ze šesti turnajů, než rok 2008 začal čtyřmi vítězstvími.

Po dubnovém Masters podstoupil artroskopii chrupavky, jejíž stav se zhoršil právě v souvilosti se zraněnými vazy.

Podle Woodsovy stránky ale lékaři ujišťují, že při správné rehabilitaci a tréninku má golfista velmi dobrou dlouhodobou prognózu, co se zdraví týče.

Sledujeme podrobnosti

Reklama