Hlavní obsah

Kaymer psal historii, Čejka šestnáctý

Zdánlivě jasné BMW International Open se změnilo v drama. Vítězem se nakonec stal ten, kdo jím být měl. Martin Kaymer nejprve zahodil náskok šesti ran, s nímž šel do finálového kola turnaje v Mnichově, a pak díky birdie na první jamce play-off porazil Dána Anderse Hansena.

Článek

Třiadvacetiletý Němec vyhrál jako první domácí hráč tento prestižní turnaj v jeho dvacetileté historii a zároveň získal druhý titul roku i kariéry po lednovém triumfu v Abú Dabí.

„Nechtěl jsem prohrál. Tohle je pro mou mámu,“ řekl zároveň nejmladší vítěz turnaje. Kaymerova matka má podle německých médií nespecifikovanou vážnou nemoc.

Kaymer předvedl v neděli slabý golf, jen 75 ran a skončil celkově na 15 pod par, stejně jako Hansen, kterého do rozstřelu poslalo 67 ran. O třetí místo se s –13 podělili Angličané Casey, Bickerton a Foster.

Alex Čejka se dělil o 16. místo s –8 (74–67–71–68), stejně skončil např. Colin Montgomerie. Čejka odevzdal čistou skórkartu se čtyřmi birdie, z toho třemi na pětiparech. Na 37. příčce byl Bernhard Langer (-4). Německá legenda na tomto turnaji skončila čtyřikrát druhá a může Kaymerovi jen závidět.

Reklama