Hlavní obsah

Jessica Kordová začala US Open senzačně

Historický výsledek pro český golf. Jessica Kordová zahájila US Women´s Open se skóre 1 rána pod par! Patnáctiletá amatérská kvalifikantka vstoupila do svého prvního majoru v životě neuvěřitelně. V nejlepší světové konkurenci v Interlachen CC v Minnesotě zahrála 72 ran a dělí se o 21. místo. Na vedení ztrácí jen pět ran!

Článek

Kordová, začínající na desítce, šla první čtyři jamky v paru, než na tříparu zahrála bogey, které vzápětí kompenzovala birdie na čtyřparu. Druhé birdie přidala na pětiparové osmnáctce. Na výsledku –1 byla ještě tři jamky před koncem kola, poté si zapsala druhé bogey, ale poslední jamku korunovala třetím birdie!

„Byla jsem na začátku strašně nervózní, ale pak to ze mě spadlo. Hřiště těžké a dlouhé, často jsem se vyhrávala z roughu, greeny dost jezdily. Únava po kole? Ani ne, spíš se těším na zítřek, to bude důležité, ale je na čem stavět,“ řekla Jessica pro golfdigest.cz. Dnes startuje ve 14.42 místního času (21.42 SELČ).

„Birdie na devítce i osmnáctce, to jde, ne? Hlavně devátá jamka byla ze strany Jessicy parádní, z bunkeru to na třicet metrů poslala k tyči, na poslední zase dala čtyřmetrový zakroucený pat. Dopoledne panovaly slušné podmínky, jen co jsme došli, se začal zvedat vítr,“ dodal hráččin otec a caddie, bývalý tenista Petr Korda.

Vedou Korejka Ji Young Oh a domácí Pat Hurst (obě –6) před další Korejkou Song Hee Kim (-5). Obhájkyně titulu Američanka Cristie Kerr se spolu s Kordou dělí o 21. místo. O ránu zpět je na dělené 33. příčce světová jednička Lorena Ochoaová, odcházející Annika Sörenstamová hrála 75 a někdejší teenagerská hvězda Michelle Wieová zahájila s 81 ranami.

Na par a pod něj se dostalo jen 47 hráček ze 156 startujících.

Reklama

Související témata: