Hlavní obsah

Golfového IGW na Karlštejně se zúčastní i hvězda Ernie Els

PRAHA

Ve dnech 21. až 23. července, tedy pouhý den po skončení British Open, proběhne v Golf Resortu Karlštejn třetí ročník International GolfWeek (IGW '08). Mezinárodní týden golfu bude již tradičně jednou z největších akcí golfové sezóny. Prahu a Golf Resort Karlštejn navíc navštíví trojnásobný držitel grandslamových titulů, nedávný vítěz turnaje Honda Classic na US PGA Tour a jedna z největších legend světového golfu Ernie Els.

Foto: Antonín Krčmář

Golfista Ernie Els (vlevo)

Článek

Ernie Els je momentálně třetím hráčem světového žebříčku a během své kariéry vyhrál více než 60 turnajů po celém světě. Podle odborníků je hlavním vyzývatelem Tigera Woodse v boji o světový trůn. Je to poprvé v historii českého golfu, kdy se akce na českém území zúčastní takto vysoko postavený hráč aktuálního světového žebříčku. Diváci jej budou moci shlédnout v průběhu podvečera 21. července a v průběhu úterý 22. července na hřišti Golf Resortu Karlštejn v bohatém golfovém programu.

Třetí den IGW 08 bude věnován dalším atraktivním hostům: Fanny Sunneson, jedné z nejlepších světových caddy, která v současnosti pracuje pro Henrika Stensona a stála po boku Nicka Falda při zisku většiny ze šesti jeho grandslamových titulů.  Sunneson patří k největším světovým odborníkům na strategii hry. Třetím hostem je přední evropský trenér  Simon Holmes. Čeští i zahraniční golfisté – jak fanoušci tak odborníci - budou moci získat od těchto osobností zkušenosti přímo „z první ruky“. Vstup na veškeré veřejně přístupné akce IGW je totiž bezplatný.

Akci International GolfWeek pořádá společnost INGOLF a v průběhu tří let se stává golfovou událostí, která nemá svým formátem a rozsahem obdoby v celé Evropě. Koncept, jehož cílem je rozvoj popularity golfu, oceňuje mnoho zahraničních golfových odborníků. Charakterem se jedná o golfový festival, který nabízí návštěvníkům pohled za oponu špičkového světového golfu v celém jeho rozsahu: od přípravy elitních hráčů, přes jejich techniku hry až po její strategii.

Reklama

Související témata: