Hlavní obsah

Čeladná přivítá golfovou elitu

PRAHA

Čeladná v Beskydech uvidí v příštím roce golfovou elitu. Zdejší klub bude hostit jeden z podniků PGA European Tour, což je jedna ze dvou nejprestižnějších sérií světových profesionálních turnajů.

Článek

Soutěž European Tour Czech Golf Open s dotací 2,5 miliónu eur proběhne od 30. července do 2. srpna 2009. Společnost Altamira Agency, kterou vlastní Peter Kovarčík a Pavel Slabý, uzavřela s PGA European Tour smlouvu na pět let s opcí. Rozpočet nejbližšího ročníku bude 250 miliónů Kč.

„Postupně se chceme stát organizátorem jednoho z nejprestižnějších turnajů v seriálu. Hned v prvním ročníku bychom měli hostit deset z dvaceti nejlepších hráčů evropského žebříčku,“ prohlásil Peter Kovarčík z Altamira Agency. Možnými účastníky jsou skvostná jména jako Miguel Ángel Jiménez, Sergio García, Ernie Els, Lee Westwood a řada dalších.

Kovarčík předpokládá, že do areálu by si v závěrečný den mohlo najít cestu až 40 tisíc diváků. „Kdo hraje golf, nebude v Čeladné chybět,“ je přesvědčen. Vstupenka pro dospělé bude na jeden víkendový den stát 1000 korun, ve všední den o 250 korun méně. Děti budou mít vstup zdarma.

Reklama

Související témata: