Hlavní obsah

Albatros mladičké Kohoutové ve Slavkově

Karolína Kohoutová hraje golf pouze dva a půl roku, ale na svém kontě má i albatros. V devíti letech! Poprvé se s golfem seznámila na podzim 2005, o rok později si zajistila celkové vítězství na US Kids Golf Tour v kategorii dívek do osmi let. Následující rok titul obhájila a nikdo nepochybuje o tom, že se jí to podaří i letos.

Článek

Největší úspěch zaznamenala letos ve skotském Gullane, kde na Europen Championschip US Kids Golf získala třetí místo a mj. porazila druhou z loňského světového šampionátu.

Karolínu alias Káju zdobí především skvělá dlouhá hra. „Stosedmdesát metrů s doběhem,“ reaguje na otázku ohledně délky úderů driverem. Díky tomu ze zlatých odpališť často a úspěšně atakuje birdie, na svém kontě má i několik eaglů a dokonce jeden albatros. „Bylo to ve Slavkově na první jamce par pět. Drajv skončil pět metrů od vlajky,“ popisuje Karolína, které obdivuje Jessicu Kordovou, Michelle Wieovou a Tigera Woodse.

Budoucnost? „Záleží na Karolíně a rodičích. Pokud vydrží tempo a štěstí, bude v Česku nejlepší. Rozhodne šestnáctý rok,“ je si jist trenér Martin Bešta.

Reklama