Hlavní obsah

Událost roku startuje na Ypsilonce

Challenge Tour se po deseti letech vrací do Česka. Druhá nejvyšší evropská profesionální soutěž není žádné odložiště zkrachovalých existencí, ale startovním můstem pro většinu pozdějších rydercupových reprezentantů starého kontinentu. Nakonec to můžete posoudit sami od čtvrtka do neděle na turnaji Ypsilon Golf Challenge by Alex Cejka.

Článek

Ve dnech 21. – 24. srpna se na Ypsilonce o dotaci 180 tisíc eur utká 156 hráčů, mezi kterými nebude chybět druhý ze žebříčku Angličan Seve Benson.

Marco Ruize z Paraguaye si udělal jméno na Open Championship 2006 v Royal St. George, kdy po prvních dvou kolech vedl. V tomtéž roce si zahrál celou sezónu na European Tour a nyní se pokouší o návrat.

Antti Ahokase jsme mohli vidět ještě jako amatérského hráče rovněž v roce 2006 na St. Andrews Trophy v Mariánských Lázních. Fin získal svůj první titul na Challenge Tour v dubnu v Buenos Aires.

A co česká účast? Divoké karty získali čtyři nejlepší profesionálové z loňského Order of Merit Petr Nič, Petr Skopový, Jakub Kučera a Ondřej Lébl, místní head pro Jiří Štryncl, jeho kolega Richard Barusel a také Petr Mrůzek. Dalších sedm karet si v kvalifikaci vybojovali Alan Babický, John Horsky, Petr Štrougal, Adrian Konrad, Jiří Němeček, Jakub Janda a Daniel Štika.

Karty od České golfové federace získali amatéři David Procházka, Štefan Páleník, Marek Nový, Jakub Stanislav a Jiří Korda junior. Promotér je udělil Tomáši Kamasovi a Ondřeji Lieserovi.

Tréninky hráčů jsou v pondělí a úterý od 8 do 16 hodin a ve středu mezi 7.45 – 9.30 hodin. Pro diváky je hřiště v té době uzavřeno. Ve středu v poledne začíná pro-am. První dvě kola se hrají ve čtvrtek a v pátek od 7.30 hodin, odpolední flighty vycházejí ve 12.30 hodin. Třetí kolo startuje v sobotu 7.30 hodin, nedělní finále v 8.30 hodin. Vyhlášení výsledků proběhne v 15.30 hodin.

Cutem po druhém kole projde 60 nejlepších hráčů. Vítěz si odveze 28 800 eur, šedesátý hráč 558 eur.

Záchytná parkoviště pro diváky jsou připravena v Mníšku, odkud je zajištěna kyvadlová doprava na hřiště. Vstupy do areálu, stany pro diváky a jiné praktické informace najdete na plánku a na ygolf.cz. Klubovna bude bez využití veřejnosti.

Vstup na turnaj je pro diváky zdarma.

Třešnička na dortu: V sobotu v podvečer je pro diváky připravena Longest Drive exhibice předních hráčů Challenge Tour.

Chystáte se na Ypsilonku? Hlasujte v interaktivní anketě na homepage!

Reklama

Související témata: