Hlavní obsah

V Liberci vytvořili čtyři golfisté rekord hřiště

Rekordem hřiště v podání hned čtyř golfistů začal ve čtvrtek nedaleko Liberce profesionální turnaj Challenge by Alex Cejka. Výkonem 65 úderů, tedy šest pod par, se vedení ujali Švýcar Julien Clément a Angličané Matthew Cort, Marcus Higley a Matthew King.

Článek

Z českých golfistů se na hřišti Ypsilon vedlo nejlépe Jiřímu Němečkovi a Marku Novému, kteří zahráli 70 ran a dělí se o 58. místo. Naopak se nedařilo elitním českým profesionálům Petru Skopovému (76 ran) a Petru Ničovi (80), kteří už mají jen teoretické naděje na postup do závěrečných bojů.

Turnaj série Challenge Tour se do České republiky vrátil po deseti letech. V úvodním dnu se 59 hráčů dostalo pod par hřiště, který organizátoři pro potřeby turnaje snížili ze 72 na 71 ran. Přesto loňský rekord Angličana Leeho Corfielda z turnaje série EPD (68 ran) překonalo hned 28 hráčů.

"Golfistům přálo počasí, prakticky nefoukal vítr, což je tady jev ojedinělý. I proto zřejmě tolik výborných výsledků a skvělý rekord hřiště. Myslím ale, že v dalších dnech už tak nízká čísla hráči nosit nebudou," řekl manažer libereckého areálu Jan Jenčovský.

V pátek je na programu druhé kolo, po němž do finálového cutu postoupí šedesátka hráčů. Nejlepší z nich získá 700 000 korun z celkové dotace 4,4 miliónu.

Výsledky - po 1. kole:
1. Clément (Švýc.), Cort, Higley a King (všichni Angl.) všichni 65, 5. Gagli (It.), Feyrsinger (Rak.), Dwyer (Angl.), Rocha (Braz.), Bond (Wales) a Maybin (Ir.) všichni 66, ...58. Nový, Němeček oba 70, 86. Procházka 71, 106. Páleník, Babický, Horsky, Štrougal, Korda, Lébl (všichni ČR) všichni 73.

Reklama