Hlavní obsah

Golfový profesionál se chystá na výuku olympijského šampióna

LIBEREC

Neobvyklou dvojici mohli zahlédnout v prvních dvou dnech golfového turnaje Ypsilon Golf Challenge by Alex Čejka diváci, když sledovali hru domácího profesionála Jiřího Štryncla. V roli nosiče holí mu totiž pomáhal projít nástrahami hřiště prezident zdejšího klub Petr Kupf.

Foto: PRÁVO

David Kostelecký.

Článek

Ten v této roli nahradil obvyklou pomocnici - psycholožku Evu Šauerovou, jejíž jméno nedávno vstoupilo do povědomí při cestě střelce Davida Kosteleckého za olympijským zlatem. S tím si Štryncl velmi dobře rozumí a už se chystá, jak ho bude učit ohánět se golfovou holí.

Štryncl je sportovní všeuměl. Reprezentační barvy hájil v baseballu i snowboardingu, po úrazu se počátkem devadesátých let vrhl také na golf. Ten se později stal jeho největším koníčkem a povoláním, neboť osmatřicetiletý hráč působí v roli hlavního trenéra na hřišti Ypsilon nedaleko Liberce.

Právě tam se v posledních čtyřech dnech hrál významný evropský profesionální turnaj série Challenge Tour. Štryncl se sice stejně jako ostatní Češi do finálového víkendu neprobojoval, ale má za sebou neobyčejný zážitek. "Komu se povede, že mu dělá kedyho klubový prezident," žertoval golfista, ale pomoc svého šéfa si moc pochvaloval. Několikrát mu prý během 36 odehraných jamek pomohl radou a psychicky ho podpořil.

Kupfova výpomoc byla však výjimečná, obvykle mu totiž vypomáhá psycholožka Šauerová, o níž se po svém vítězství na olympiádě tak pochvalně vyjadřoval střelec Kostelecký. "Spolupracujeme již několik let a mám s ní jen ty nejlepší zkušenosti, podobně jako třeba David," svěřil se golfista.

S Kosteleckým proniknou do tajů svých sportů

Právě s Kosteleckým ho ale možná bude brzy spojovat i láska ke golfu a střelbě. Oba sportovci jsou totiž domluvení, že si navzájem pomohou proniknout do tajů svých sportů. "Už to máme naplánováno, někdy na konci podzimu začneme. Asi si vyrazíme na nějaký kemp do zahraničí," plánuje golfista z Ypsilonu a hned dodá, že i on se promění v žáka: "David slibuje, že mě trochu naučí střílet, tak uvidíme," prozradil Štryncl.

Reklama

Související témata: