Hlavní obsah

Hra pod hvězdami

Noční turnaj bývá považován za golfovou výstřednost, ale prý se díky němu naučíte hrát konzistentní golf jen pomocí želez.

Článek

Pro noční hru v Golf Country Clubu Mstětice byla vybrána  zkrácená verze první devítky s jamkami č. 1, 2, 7, 8, 9. Fairwaye a greeny byly osvětleny loučemi a jamky svítícími tyčinkami.

Mužská část účastníků turnaje vyrážela na hřiště s devítkou železem, wedgí a putterem, dámy mohly mít s sebou místo devítky oblíbenu sedmičku.

„Už první odpal ukázal, že hra za tmy má svá specifika a není tak jednoduché míček správně odpálit. Jakmile vyrazily první fligthy na hřiště, bylo možno z klubovny sledovat padající hvězdy, respektivě svítící míčky,“ prozradila provozní ředitelka areálu Martina Tvarůžková.

Někteří hráči zahráli lepší skóre než za dne a tak se následně v klubovně rozvířila diskuze, zda hra „železy“ není přeci jenom přesnější než oblíbeným driverem. Samozřejmě, že je, ale teprve v noci driver odložíte do bagu bez většího reptání.

Vítězem turnaje se stal místní greenkeeper Broněk Hruška, který měl následující den plné ruce práce s opravami především na odpalištích.

Reklama