Hlavní obsah

Ryder Cup vyhráli po devíti letech Američané

LOUISVILLE

Američtí golfisté ukončili devítileté čekání na triumf v Ryder Cupu. Vítězství nad týmem Evropy jim na hřišti ve Valhalle v Kentucky zajistil ještě před koncem prestižní soutěže Jim Furyk. Američané se nakonec radovali z celkového vítězství 16,5:11,5. Furyk v duelu se Španělem Miguelem Angelem Jiménezem získal potřebné vedení o 5,5 bodu, a zajistil týmu vedenému Paulem Azingerem nedostižných 14,5 bodu.

Článek

"Hráči dali do zápasů srdce a celou duši," řekl agentuře Reuters Azinger. "Hráli skvěle, fanoušci byli neuvěřitelní, prostě nemohu být šťastnější," dodal.

Američané naposledy v Ryder Cupu triumfovali v roce 1999. Nyní dokázali zvítězit i bez svého nejlepšího hráče Tigera Woodse. Jednička světového žebříčku se stále zotavuje po červnové operaci kolena, a tak Woods Američanům pomáhal jen jako poradce u telefonu.

Evropský tým vedený kapitánem Nickem Faldem nedokázal získat čtvrtý triumf za sebou. Z vítězství se Evropa radovala v letech 2002, 2004 a 2006.

USA - Evropa 16,5:11,5
Kim (USA) - García (Evropa) 5/4, Mahan (USA) - Casey (Evropa) 0,5:0,5, Karlsson (Evropa) - Leonard (USA) 5/3, Rose (Evropa) - Mickelson (USA) 3/2, Perry (USA) - Stenson (Evropa) 3/2, Weekley (USA) - Wilson (Evropa) 4/2, Holmes (USA) - Hansen (Evropa) 2/1, Furyk (USA) - Jiménez (Evropa) 2/1, McDowell (Evropa) - Cink (USA) 2/1, Poulter (Evropa) - Stricker (USA) 3/2, Curtis (USA) - Westwood (Evropa) 2/1, Campbell (USA) - Harrington (Evropa) 2/1.

Reklama