Hlavní obsah

Harrington opět prohrál golfový Grand Slam v rozstřelu

Irský golfista Padraig Harrington stejně jako loni prohrál rozstřel o vítězství na turnaji Grand Slam, jehož se účastní nejlepší hráči ze čtyř turnajů major v sezóně. Čtvrtý muž světového žebříčku se musel na dodatečné jamce sklonit před Američanem Jimem Furykem, jenž na Bermudách startoval jako náhradník za zraněného Tigera Woodse.

Článek

Furyk a Harrington zahráli 36 jamek na 136 ran, tedy čtyři pod par. Američan pak získal triumf hned na první dodatečné jamce a napodobil výkon Argentince Angela Cabrery, jenž Harringtona porazil v rozstřelu loni. "Je vůbec super, že jsem tady. Neříkám, že jsem šel do turnaje s malým očekáváním, ale žádné velké naděje jsem si nedával," uvedl Furyk, který Grand Slam získal už v roce 2003.

Harringtonovi se tak nepovedlo korunovat triumfem svou mimořádně úspěšnou sezonu, v níž vyhrál British Open i PGA Championship a na základě svých výsledků byl vyhlášen nejlepším golfistou roku. "Měl jsem šanci na výhru, ale Jim hrál celé dva dny dobře a je to zasloužený vítěz," řekl sedmatřicetiletý Ir.

Mimo souboje o prvenství skončili v Tucker's Townu oba Jihoafričané. Třetí byl druhý náhradník a vítěz US Open z let 2001 a 2004 Retief Goosen, poslední skončil letošní šampión z Masters Trevor Immelman.

Výsledky:
1. Furyk (USA) 136 (68+68) v rozstřelu, 2. Harrington (Ir.) 136 (68+68), 3. Goosen 141 (70+71), 4. Immelman (oba JAR) 145 (76+69).

Reklama