Hlavní obsah

Exhibice golfistů Woodse a Mickelsona vynese deset milionů dolarů

New York/Praha

Exhibice čtyř hvězdných sportovců, golfistů Tigera Woodse s Philem Mickelsonem a hráčů amerického fotbalu Peytona Manninga s Tomem Bradym vynese podle organizátorů nejméně deset milionů dolarů na boj s koronavirem. Zástupci pořádající PGA Tour a společnosti WarnerMedia také oznámili termín očekávaného charitativního duelu: hrát se bude 24. května na Floridě v golfovém klubu Hobe Sound.

Foto: Curtis Compton, ČTK/AP

Golfisté Tiger Woods (vlevo) a Phil Mickelson.

Článek

Vítěz patnácti golfových majorů Woods vytvoří dvojici s Manningem a pětinásobný šampion z majorů Mickelson s Bradym. Ten vyhrál v NFL šestkrát Super Bowl, Manning dvakrát. Po druhém titulu v roce 2016 ukončil kariéru. "Je to velká šance získat peníze na boj s covidem-19," řekl Manning.

Exhibice se uskuteční bez diváků kvůli opatřením proti šíření koronaviru, ale fanoušci ji mohou sledovat v živém televizním přenosu. Navíc každý z aktérů bude mít mikrofon, takže diváci uslyší komunikaci mezi nimi nebo s komentátorem. "Bude to bez diváků, ale v televizi. Lidé už jsou lační po něčem takovém," uvedl floridský guvernér Ron DeSantis.

Duel dvou pravděpodobně nejslavnějších golfistů své generace a legendárních quarterbacků ligy NFL bude jednou z mála sportovních akcí v době, kdy se sportovní svět kvůli šíření nemoci COVID-19 zastavil. Woods a Mickelson si proti sobě zahráli v listopadu roku 2018 v Las Vegas exhibiční duel o devět milionů dolarů, které získal Mickelson.

Reklama