Hlavní obsah

Hřiště na Zbraslavi bude využívat akademie

Zajímavá příležitost se rýsuje pro Pražany i zájemce ze středních Čech. Prague City Golf Club na Zbraslavi rozjíždí projekt golfové akademie Alex Čejka Logical Golf Academy, v níž by se v průběhu dalších čtyř let mělo metodickým systémem Logical Golf vzdělávat minimálně 35 dětí. „V přípravkách akademie by mělo být asi 100 dětí,“ řekl Sport.cz manažer akademie Tomáš Slavíček.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Prezident Václav Klaus je známým sportovním příznivcem - ilustrační foto.

Článek

Projekt představili zástupci klubu na čtvrteční tiskové konferenci, během níž měli novináři šanci si pár jamek nového hřiště vyzkoušet.

Vznik akademie reaguje na poptávku po výuce golfu pro mládež, která by vedle golfových dovedností měla získat i vzdělání na nedaleké základní škole v Lipencích a gymnáziu Oty Pavla v Radotíně. Trénink (5x týdně 90 minut) bude doplňován rozšířenou výukou angličtiny a sportovní přípravou, zaměřenou na všestrannost.

Aktuálně probíhá nábor dětí, tvoří se tým akademie. V příštím roce bude akademie částečně funkční, v roce 2012 by mělo podle plánů být v akademii 35 dětí, v přípravkách pak 100. Projekt bude využívat hřiště, které bude mít po svém dokončení 36 jamek (v roce 2010). Nyní je osmnáctijamkové, na designu se podílel i Alex Čejka.

Území, na kterém vzniká Prague City Golf Club, se rozléhá na 156 hektarech asi 2 kilometry jižně od zámku Zbraslav mezi řekou Berounkou a Vltavou. Pozemky patří rodině Bartoňů a s nimi má v nájmu na 50let s opcí hlavní investor Vladimír Motlík. V druhé etapě, která začne v roce 2009, bude vybudováno další osmnáctijamkové hřiště v sousedství, které by mělo být privátním golfovým klubem.

Klíčová jamka: číslo 12
Jamka číslo dvanáct bude klíčovou. Má mnoho různých variant hry, ale rozhodně odmění ty, kteří se nebojí riskovat a umí tvarovat své rány. Na levé straně totiž číhá temně modré jezero a v dálce pak fervej protínají bílé linky pískových bunkerů. Ideální drajv je ten, který skončí co nejblíže vodě. To možná zní divně, ale sklon ferveje pomůže správně nasměrovanému míči do ideální pozice. Z tohoto místa je pak krásný výhled na green a druhá rána je o poznání jednodušší.

Prague City Golf Club je koncipován jako mistrovské hřiště, které má ambice hostit profesionální turnaje nejvyšší úrovně. Na druhou stranu bude velmi vstřícné i pro rekreační hráče. Délka hřiště je 6278 metrů z černých mistrovských odpališť, pro rekreační hráče to pak bude 5492 metrů.

V současné době má Prague City Golf Club 94 řádných členů. Mezi nimi jsou například prezident ČR Václav Klaus, Jiří Korn nebo Marek Eben. Členství je stále otevřené.

Prague City Golf Club
Oficiální otevření:jaro 2009
Počet jamek:18 (plánováno 36 jamek – v roce 2010)
Par:72
Délka hřiště:6760 m (z mistrovských černých odpališť)
6278 m (bílá), 5879 m (žlutá), 5492 m (modrá), 5075 m (červená)
Architekt:Jeremy Ford (Ford Golf Design Company)
Design:Alex Čejka

Reklama