Hlavní obsah

Potvrzeno: Američany povede Pavin

Ani americký golf nic neutají. Novým kapitánem USA pro Ryder Cup 2010 bude Corey Pavin. Ještě před oficiálním oznámením to zjistila agentura AP.

Článek

Podle dvou nejmenovaných zdrojů, které znají obsah jednání americké PGA, byl za kapitána vybrán Corey Pavin, který hrál svůj předposlední Ryder Cup v roce 1993, kdy USA zvítězily v anglickém Belfry.

Od té doby získaly Spojené státy jen dvě vítězství, včetně letoška, kdy vyhrály v Louisville pod vedením Paula Azingera. Ten v pondělí prozradil, že ve funkci pokračovat nebude. „Šel bych do toho znovu, ale podporuji rozhodnutí PGA,“ řekl Azinger.

49letý Pavin má za sebou patnáct vítězství na PGA Tour včetně US Open 1995. Po své poslední aktivní účasti v Ryder Cupu roku 1995 dělal asistenta kapitána Toma Lehmana při prohře USA v Irsku před dvěma lety.

S tím, že americká PGA nechtěla, aby Azinger pokračoval, se Pavin nabízel jako jediná možnost vzhledem k tomu, že se pro funkci hledal hráč mezi 40 a 50 lety s vítězstvím na majoru a zkušeností z Ryder Cupu. Davis Love III, který by také připadal v úvahu, prohlásil, že se stále ještě cítí jako hráč.

Reklama