Hlavní obsah

Na co se těšit v roce 2009

Události, které čekají golf v roce 2009, vypadají mimořádně slibně. Ať už se podíváme na domácí odpaliště nebo na světové fairwaye, v porovnání s minulým rokem najdeme ještě víc důvodů, proč se těšit na devítku, kterou jinak ve skórkartě vidět nechceme. Tady je nadějné devatero.

Článek

Woodsův návrat. V únoru na světové jamkovce? Nebo v březnu na Doralu? Či v dubnu na Masters? Termín svého návratu po těžkém zranění kolene zná asi jen sám Tiger Woods. Pojí se s tím otázky, jestli to nejlepší od světové jedničky jsme už viděli, nebo zda nás to naopak čeká. Na každý pád událost roku

European Tour v Česku. Dvanáct let po Czech Open na Karlštejně se evropská golfová elita vrací do Česka, byť v ekonomicky a tedy sponzorsky neveselých časech. Termín na přelomu července a srpna (Čeladná) je dán stejně jako dotace 2,5 milionu eur, takže zbývá jen stříhat metr a vzít si týden volna.

Korda na majoru. Poprvé má hráčka české krve zajištěnu automatickou účast na majoru. Díky loňskému umístění v top 20 se Jessica Korda vrací na US Women´s Open. I když mladá amatérka už nehraje pod českou vlajkou jako loni, ale pod americkou, červencová Pensylvánie bude zajímat střed Evropy.

Seniors Tour podruhé. Po kvalitní loňské premiéře evropského seniorského okruhu se v září na Roztěži chystá repríza. Turnaj Casa Serena Open dokázal, že golf padesátníků a starších je velká podívaná. Dá se čekat, že díky vysoké dotaci a dobrým zkušenostem přijedou ke Kutné Hoře opět ti nejlepší.

Mašínová v Evropě. Českou profesionálku hřeje karta na Ladies European Tour. Otázkou je, na jaké turnaje se Zuzana Mašínová dostane, ale pokud naváže na své výkony ze skandinávské tour, z níž se kvalifikovala, může golf oslovit veřejnost podobně jako loňský úspěch Kordy na US Women´s Open.

Nová hřiště. V každém kraji se chystají nové golfové prostory. Polovina z první pražské osmnáctky se otevře na Zbraslavi a jen kousek na západ od metropole, v blízkosti Berouna, zahájí provoz hned dvě osmnáctijamková hřiště. O všech projektech českých hřišť píše nové, lednové číslo Golf Digest C&S.

Co předvedou profesionálové? Karta Petra Skopového na Alps Tour a přestup nejlepšího loňského amatéra Marka Nového, to jsou nejméně dva důvody ke sledování výkonů českých profesionálů. K tomu PGA Czech slibuje ještě zajímavější kalendář svých domácích turnajů.

Presidents Cup. Druhý říjnový týden v San Francisku se utká výběr USA obhajující trofej se zbytkem světa vyjma Evropy. Presidents Cup, „light“ verze Ryder Cupu, s kapitány Couplesem a Normanem může svést třeba Woodse proti Villegasovi, Kima proti Singhovi a Weekleyho proti Elsovi

Amatéři ve Varech. Meziná­rodní mistrovství republiky amatérů ve hře na rány se v srpnu vrací na jedno z nejkrásnějších a nejkvalitnějších českých hřišť. Kdo by neznal a neobdivoval Karlovy Vary? Je poučné projít se kolem jamek, pozorovat špičku a porovnávat její taktiku s vlastní hrou.

Reklama