Hlavní obsah

Čejka vyjde jako první

Alex Čejka si musí přivstat. Na turnaji Buick Invitational v rámci PGA Tour totiž vychází v prvním flightu. Golf na Torrey Pines bude bez obhájce titulu.

Článek

Čejka startuje v 8.30 místního času (17.30 středo­evropského) na těžším ze dvou turnajových hřišť, South Course, spolu se dvěma domácími hráči, Frankem Lickliterem a Patrickem Sheehanem. South (hraje se ještě na kratším North, obě par 72) bylo dějištěm loňského US Open, které stejně jako Buick Invitational vyhrál nyní stále zraněný Tiger Woods.

Turnaj bez chybějícího šestinásobného vítěze zachraňuje šampion posledních dvou majorů Padraig Harrington, pro něhož je to první start sezony v USA. Letos už skončil pátý v Abú Dabí.

„Všechno směřuji k dubnovému Masters,“ prohlásil Ir v San Diegu. Vedle světové trojky je tu také čtyřka Phil Mickelson, který minulý týden při svém letošním debutu neprošel cutem na FBR Open o sedm ran. Na Torrey Pines ovšem v minulosti třikrát vyhrál.

Dalšími atraktivními jmény ve startovním poli jsou Camilo Villegas, Retief Goosen či Luke Donald. Golf z Buick Invitational vysílá ČT 4 Sport, ve čtvrtek a v pátek záznam od 22.25, v sobotu a neděli živě od 21.00.

Reklama