Hlavní obsah

Krásná Anna v nesnázích

Australská golfistka-modelka Anna Rawson se dostala pod palbu kritiky za to, že v rozhovoru na téma ženské profesionální tour použila formulaci o lesbičkách. Sedmadvacetiletá Australanka, která si vydělává nejen jako golfistka na LPGA Tour a Ladies European Tour, ale také na módním molu a focením pro časopisy, se uřekla v rozhovoru pro rádio v Adelaide.

Článek

„Úroveň tour se velmi zlepšila díky mnoha mladým hvězdám a skvělým hráčkám. Nezměnila se však mentalita médií a golfového průmyslu,“ prohlásila Rawson a dodala: „Pořád jsme v jejich očích pozadu o 25 let, kdy tour byla plná – víte – leseb a neatraktivních ženských, na které se nikdo nechtěl koukat.“

Její život je vůbec plný kontroverznícch prohlášení. Loni Rawson řekla jednomu americkému časopisu, že závidí mužům jejich přirození.

„Tenhle rozhovor mě určitě dostane do potíží,“ uvědomila si vzápětí golfistka, kterou časopis Sports Illustrated loni zařadil mezi deset nejatraktivnějších sportovkyň světa.

Za prohlášení o „lesbách“ se Rawson už pokusila omluvit. „Nemluvila jsem z vlastní zkušenosti, protože před pětadvaceti lety mi byly dva roky. Jen jsem chtěla ukázat, jak se společnost dívá na ženský golf. Je mi líto, že jsem to řekla.“

Reklama