Hlavní obsah

Couplesův smutný týden

Nedal to na sobě znát, ale Fred Couples na svém oblíbeném hřišti Riviera prožíval při turnaji PGA Tour jeden z nejsmutnějších týdnů.

Článek

Vítěz Masters 1992, jemuž bude letos v říjnu padesát let, se v úterý stal vdovcem. Zemřela jeho druhá žena Thais Baker, s níž Couples sice nežil a byl už tři roky v rozvodovém řízení, ale přesto nemohl na vztah zapomenout. Léta s ní vychovával její dva nevlastní syny (příběh popsal Couples pro Golf Digest loni v dubnu).

„Byla hodná a já si o sobě myslím, že jsem také hodný, i když její okolí má asi jiný názor. Přemýšlel jsem o tom, že turnaj vzdám, ale nakonec jsem se rozhodl hrát. Stejně jsem tam nahoře nevítaný,“ narážel Couples na město Santa Barbara, kde s manželkou žil a kde ona také zemřela. Santa Barbara leží dvě hodiny jízdy od Riviera Country Clubu.

Smutný týden pro Couplese i smutně vyvrcholil – podělil se o třetí místo z Northern Trust Open, i když měl šanci vyhrát. Kdyby býval zahrál na poslední jamce birdie, šel by do play off s Mickelsonem. Jenže z marné snahy bylo bogey. Kdo ví, zda v tu chvíli myslel jen na golf…

Vítěz patnácti turnajů PGA Tour a letošní kapitán USA pro říjnový Presidents Cup má v osobním životě fůru smůly. Oba Couplesovi rodiče zemřeli na rakovinu a jeho první manželka – dávno po rozvodu – spáchala sebevraždu.

Reklama