Hlavní obsah

Woods poražen!

Návrat Tigera Woodse k turnajům skončil porážkou ve druhém kole World Golf Championship v Arizoně. Světovou jedničku nečekaně vyřadil Tim Clark.

Článek

4/2. Tímto výsledkem zdolal malý Jihoafričan trojnásobného vítěze světové jamkovky a obhájce titulu. V Carlton-Ritz Golf Clubu v Tucsonu to byl úplně jiný Woods než o 24 hodin dříve a Clark mu oplatil dva roky starou porážku 5/4.

Woods se sice ujal vedení po birdie na pětiparové druhé jamce, ale Clark kontroval na čtyřparové pětce fantastickým dlouhým patem a po další jamce už vedl on, když mu na tříparu stačila norma jamky. Hned nato další Woodsovo birdie přineslo srovnání – ale to bylo ze strany favorita téměř vše.

Clark si od jedenácté do třinácté jamky vybudoval vedení až o tři jamky (třikrát birdie) a i když Woods na čtrnáctce snížil přesnou ránou z bunkeru, další dvě jamky a tím i vítězství už patřily soupeři, který nezahrál žádné bogey a přepočteno na rány, šestnáct jamek obešel za –6. Woods na patnáctce drajvoval do autu…

„Lépe jsem hrát nemohl,“ poznamenal Clark. „Mám pocit, že jsem za dva dny dal jeden špatný drajv a jednu špatnou ránu osmičkou železem,“ konstatoval Woods.

Turnaj Accenture World Match Play přišel po dvou kolech o první čtyři nasazené. Hned na úvod skončili Sergio García a Padraig Harrington a ve druhém kole s Woodsem také Vijay Singh, jehož vyřadil Luke Donald. Nejvýše nasazeným tak zůstává Phil Mickelson, číslo pět.

Reklama