Hlavní obsah

Ogilvy podruhé úspěšný

Geoff Ogilvy vyhrál podruhé v kariéře Accenture Match Play Championship a také jako první hráč sezony 2009 získal druhý titul na PGA Tour.

Článek

Ve finále světové jamkovky v Ritz-Carlton Golf Clubu v Arizoně, hraném na 36 jamek, porazil Ogilvy v souboji jasně Paula Caseyho 4/3.

Jedenatřicetiletý Australan se ujal vedení nad stejně starým soupeřem a sousedem z nedalekého Scottsdale hned na jedničce, kde dal birdie, a po osmnácté jamce vedl o tři.

Další Ogilvyho birdie na jedničce, tedy už 19. jamce, znamenalo náskok čtyř jamek. Angličan sice vzápětí snížil, ale od 25. do 27. jamky si Ogilvy vybudoval náskok už o šest. Na 31. jamce Casey snížil znovu na rozdíl čtyř, avšak to bylo vše.

Po 33. jamce mohl být vítězem vyhlášen Ogilvy, který vyhrál jamkovku už v roce 2006 a o rok později prohrál ve finále s Henrikem Stensonem. Za titul Australan inkasuje 1,35 milionu dolarů, poražený Casey, který nadále zůstává bez titulu z PGA Tour, bere 800 000.

Ogilvy, rovněž vítěz US Open 2006, je vedle Tigera Woodse jediným hráčem, který má z turnajů World Golf Championship víc než jeden titul. Dokonce tři, protože loni v březnu ještě vyhrál WGC na Doralu.

Navíc si Australan připsal druhou letošní výhru z PGA Tour, kterou zahájil vítězstvím na Mercedes-Benz Championship, a vede jako money list, tak FedEx Cup.

Reklama