Hlavní obsah

Tigerův nejhorší začátek

Co se týče bilance po prvním startu sezóny, tak nízko jako nyní Tiger Woods ještě nikdy na money listu PGA Tour nebyl. Světová jednička je ve druhé stovce.

Článek

Až na 117. místě finančního žebříčku – přesně tam, kde byl Alex Čejka v bilanci celé sezóny 2008 -  se ocitl Woods po minulém týdnu a turnaji série World Golf Championship, kde ukončil osmiměsíční herní pauzu způsobenou zraněním kolene.

Na Accenture Match Play prohrál ve druhém kole, což v konečném účtování znamenalo dělené 17. místo a 95 000 dolarů. Woods se tak poprvé v kariéře nedostal při svém sezonním debutu do první desítky výsledkové listiny turnaje.

Ještě hůř je na tom ten, kdo loni vyhrál oba majory, na nichž Woods chyběl. Padraig Harrington, šampion British Open a PGA Championship, stačil letos na PGA Tour odehrát už čtyři turnaje, ale v money listu figuruje o dvě místa pod Woodsem, když vydělal o 1240 dolarů méně.

A tím to nekončí: o 152. místo se dělí světová dvojka Sergio García, pro něhož byla jamkovka prvním startem sezony v USA. Španěl prohrál v prvním kole a odnesl si 45 000 dolarů.

A zmíněný Čejka? I když hrál sedm turnajů v kuse, není z toho víc než 161. příčka money listu a 34 057 dolarů.

Reklama