Hlavní obsah

Golfista Nič se chce vrátit na vrchol českého žebříčku

PRAHA

Profesionální golfista Petr Nič chce co nejrychleji zapomenout na smolnou minulou sezónu a vrátit se na první místo českého žebříčku. Slibně se rozvíjející kariéru, kterou zahájil v roce 2005, přibrzdila loni zlomenina ruky, kvůli níž musel vynechat na dva měsíce přípravy i hry.

Článek

"A také bych si moc přál, aby mi vyšla kvalifikace na Evropskou tour, které se v letošním roce zúčastním poprvé ve své kariéře. U golfisty ale věk nehraje takovou roli, takže případně budu mít i další šance," řekl novinářům sedmadvacetiletý Nič. Ten v loňském českém profesionálním žebříčku obsadil páté místo, ale rok předtím v něm zvítězil a v roce 2006 obsadil druhé místo.

Přes zimu trávil Nič hodně času v posilovně, neboť si uvědomuje, že v golfu už dávno nejde pouze o trénink dovedností, ale čím dál více se začíná prosazovat i fyzická příprava. "Zjistil jsem, že bez fyzické přípravy nemohu absolvovat maraton osmi tří až čtyřkolových turnajů za dva měsíce. Kvalitní příprava je rozhodně nutná, já osobně preferuji v zimě silový trénink a přes sezónu takový, který mě v kondici udrží," řekl Nič.

V módě je v současné době hraní v zimě na golfových simulátorech, ale to předního českého hráče moc neláká. "Dávám přednost indoorovému trénovaní, dají se tak lépe opravit chyby ve švihu. Moc rád nehraji ani na zimních greenech, i když tu a tam neodolám. Hlavním důvodem proč ne je fakt, že bych ztrácel cit na krátkou hru," řekl ke své zimní přípravě Nič, který poukázal i na větší riziko zranění v chladném počasí.

"Udělám vše pro to, abych se vrátil tam, kde jsem byl a ještě se zlepšil," plánuje pro letošek Nič, jehož největším úspěchem je druhé místo na turnaji Alpské tour v roce 2006 v rakouském Knittelfeldtu. "A také uhraný cut v loňském roce na turnaji Challenge v Polsku," připomněl Nič, který by v tomto roce hrál rád na několika turnajích Alpské tour. Velkou radost by také mu udělalo přidělení divoké karty pro turnaj evropské PGA v Čeladné na přelomu července a srpna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články