Hlavní obsah

LPGA golfistek začne 31. července novým turnajem v Ohiu

Elitní okruh golfistek LPGA se po pěti měsících znovu rozběhne 31. července novým turnajem v Toledu ve státu Ohio, kde bude hned následovat další akce a na ni už budou mít přístup i diváci. Program po koronavirové krizi oznámilo vedení soutěže.

Foto: Anna Krčmářová

Klára Spilková, česká golfová jednička.

Článek

Golfistky včetně nejlepší české profesionálky Kláry Spilkové mají přerušenou sezonu od konce února. Restart obstará premiérový Drive On Championship v Toledu bez publika, Marathon LPGA Classic o týden později ve městě Sylvania už bude s fanoušky.

"Tento nový turnaj nám umožní vyzkoušet protokoly na covid-19, na Marathonu už budeme moci diváky znovu přivítat," řekl dnes komisionář LPGA Mike Whan.

Profesionální golfisté už PGA Tour znovu rozehráli o uplynulém víkendu v texaském Fort Worth. Diváci na Charles Schwab Challenge přístup neměli.

Majory zbyly letos golfistkám čtyři z pěti: ANA inspirace, US Open a LPGA Championship byly odloženy na září, British Open by se mělo uskutečnit od 20. srpna ve Skotsku. Evian Championship francouzští organizátoři zrušili.

Reklama