Hlavní obsah

Golfový fenomén Woods bude hrát po 11 letech v Austrálii

MELBOURNE

Slavný americký golfista Tiger Woods přislíbil účast na listopadovém Australian Masters a v Austrálii si tak zahraje poprvé od roku 1998. Návštěva golfové jedničky nicméně vzbudila i negativní reakce především kvůli startovnému ve výši tří miliónů amerických dolarů (asi 60 milionů korun), na němž se podílí vláda. Ta ovšem tvrdí, že se částka díky přítomnosti sportovní hvězdy bohatě vrátí.

Článek

Premiér australského státu Victoria John Brumby na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že by Woodsova účast v Kingston Heath mohla přinést dodatečný zisk ve výši zhruba 12,5 milionu dolarů. Daňoví poplatníci Victorie prostřednictvím vládní podpory financují Woodsovu návštěvu zhruba polovinou výše startovného.

"V současné ekonomické situaci asi hodně lidí v Austrálii bude vnímat negativně, že jeden člověk dostane tři miliony jen za to, že se tady ukáže. Navíc když za to platí vláda. Ale je nutné vidět peníze, které on na druhou stranu přinese," řekl agentuře AP australský golfista Stuart Appleby.

Bývalý australský hráč Peter Thomson tvrdí, že Woodsova přítomnost poškodí Australian Open, které se hraje dva týdny po Masters. "Open je náš nejdůležitější turnaj. Woods tam hrát sice nebude, ale jeho účast na Masters vysaje všechny potenciální sponzory," uvedl pětinásobný vítěz British Open.

Woods, jenž se koncem února vrátil ke golfu po osmiměsíční pauze, si starty mimo Spojené státy americké pečlivě vybírá. V Austrálii hrál naposledy na Prezidentském poháru 1998.

Reklama

Související témata: