Hlavní obsah

Vítězové psali rekordy

Představujeme vítěze z minulého týdne na European a Asian Tour: byli jimi Estanislao Goya a Chapchai Nirat. Oba hráli výjimečný golf ověšený rekordy.

Článek

Estanislao GOYA – Madeira Island Open

Teprve dvacetiletý Argentinec hrál na Madeiře svůj šestý turnaj na European Tour. Profesionálem se stal před dvaceti měsíci. Nejprve vyhrál kvalifikační školu Tour de las Americas, kde překonal dávný rekord hřiště stanovený Johnnym Millerem.

Jako profesionál vyhrál už při svém čtvrtém startu na Abierto Del Centro, kde porazil mimo jiné svého idola Angela Cabreru. Na European Tour debutoval loni v květnu při Italian Open, kde skončil dvanáctý.

Chapchai NIRAT – SAIL Open

Pětadvacetiletý Thajec stanovil na hřišti u indického Dillí nový rekord ve skórování na 72 jamkách. Turnaj SAIL Open vyhrál s celkovým výsledkem 32 pod par (256 ran) a získal své třetí vítězství na této tour s náskokem jedenácti ran.

Dosavadním rekordmanem byl Ernie Els: s 29 pod par na Johnnie Walker Classic 2003 v Perthu (European Tour) a s 31 pod par na Mercedes Championship 2003 na Havaji (PGA Tour). Nirat v prvních dvou kolech zahrál 62 ran, což byl v součtu rovněž rekord Asian Tour, stejně jako skóre 27 pod par po třetím kole. Nirat, který před dvěma lety žil v thajském klášteře, chce letos zkusit Q-school na PGA Tour.

Reklama