Hlavní obsah

Jak se Tiger chystá?

Příprava na major, konkrétně na Masters, má v případě Tigera Woodse přísný a neměnný řád. Jak se světová jednička chystá na golf v Augustě?

Článek

Čtyřnásobný vítěz přijel do dějiště Masters v neděli a podle svého úterního newsletteru odehrál 18 jamek, i když s věcmi dobře obeznámený zpravodaj agentury Associated Press napsal něco jiného. A sice že Tiger odehrál prvních deset jamek, pak přešel na osmnáctou a tím pro něj úvodní trénink skončil…

„Trénoval jsem v pondělí, hrát budu v úterý a ve středu už půjde jen o trénink, ale zřejmě nikoli o hru. Chce to brzký odjezd a odpočinek před prvním kolem. Tuhle rutinu jsem začal na British Open 2006 a na majorech funguje dobře,“ uvedl Woods v newsletteru.

Podle Associated Press přijel Woods v pondělí v neobvyklý čas: místo brzkého rána až ve čtyři odpoledne. Nejprve zkoušel krátkou hru a patování jen v teniskách, než se vydal na hřiště. Odehrál desátou až čtrnáctou jamku, pak zamířil na osmnáctku a opět skončil.

Středeční turnaj na tříparových jamkách Tiger od roku 2005 vynechává. „Po tréninku se dlouho čeká na tee time a odvádí to od hlavní přípravy. Jednou se ale na tříparový turnaj vrátím, až budou děti Sam a Charlie trochu větší a budou mi moci kedit,“ dodal Woods.

Až na poslední chvíli se Woods rozhodne, zda si do bagu na Masters vezme 2-železo, nebo 5-dřevo. Hodně prý bude záležet na tom, jak bude vypadat čtvrtá jamka… Woods startuje do 1. kola ve čtvrtek v 19.52 středo­evropského času, jeho spoluhráči jsou Stewart Cink a Jeev Milkha Singh.

Reklama