Hlavní obsah

Čejka opět neztratil příliš

Schade, mohl litovat Alex Čejka třetího kola na Verizon Heritage, po němž se dělí o sedmé místo. Zůstává v top ten, i když hrál golf s double bogey a dvěma bogey.

Článek

Po 64 ranách v 1. kole (vedení) a 71 ve druhém (dělené třetí místo) přišlo v sobotu 72 úderů, 1 nad par. Zahrát par, Čejka by se dělil o pátou příčku!

I tak ale má český rodák výborné vyhlídky na nedělní finále, na druhé místo Tima Wilkinsona (-10) ztrácí čyři rány. S –13 (67–66–67) vede Brian Gay.

Po úvodním paru vystřihl Čejka birdie na pětiparové dvojce. První bogey přišlo na tříparové sedmičce, kde netrefil green, druhé na čtyřparové jedenáctce, kde byl dvakrát v roughu.

Čtyřparová třináctka znamenala po dvou ranách z bunkeru u greenu dokonce double bogey, ale následoval sedmimetrový pat na birdie na tříparové čtrnáctce a další birdie pat z pěti metrů na čtyřparové šestnáctce.

Kolo dne, 65 ran (-6), zahráli Wilkinson, Briny Baird (dělí 5. místo) a Luke Donald (dělená 10. příčka). Čejkův spoluhráč z flightu Lee Janzen hrál 69, celkově je na –9 a na třetím místě.

Reklama