Hlavní obsah

Silná káva v Klánovicích

Protest je v demokratické společnosti právoplatným způsobem vyjádření názoru, ale i ten by měl zachovávat pravidla. V Klánovicích byla hranice překročena a tekla krev

Článek

Pondění demonstrace proti golfu v Klánovicích se údajně zúčastnilo zhruba pět desítek občanů Klánovic, Újezda n. Lesy a Šestajovic, několik desítek zřejmě profesionálních aktivistů a asi 60 dětí. Potud v pořádku.

Poté se však protest změnil v divadení představení, jehož „zlalým hřebem“ bylo zavěšení jednoho vystupujícího za kůži pomocí řeznických háků na strom. „Nebožák“ byl součastně otloukán golfovými holemi a jeho krev kapala na pod ním ležící dívku, ze které byly před tím v rámci představení strženy šaty.

Forest Golf Resort Praha a Občanské sdružení Pro-Golf 2005 v oficiálním vyjádření důrazně odmítají metody a praktiky aktivistů kampaně proti projektu obnovy golfového hřiště v Klánovicích prezentované na demonstraci.

Společnost Forest Golf Resort Praha zdůrazňuje, že záměr obnovy devítijamkového hřiště navazuje na kulturně-historickou tradici místa a je v souladu s platným územním plánem. Společnost je údajně kdykoli připravena vést věcnou a odbornou diskusi.

Reklama