Hlavní obsah

Spilková s Francií u nohou

Chyběl kousek, krůček, a Klára Spilková (14), hráčka pražského Erpetu a členka reprezentace, se o velikonočním týdnu mohla stát juniorskou šampionkou Francie.

Článek

Na Zelený čtvrtek a Velký pátek vybojovala Klára na hřišti Saint Cloud v dvoukolové kvalifikaci na rány 9. místo ze 120 hráček. Následovala jamkovka, dvě kola každý den. Postupně likvidovala soupeřky a propracovala se až do finále, které se hrálo na 36 jamek. Zde v dramatickém boji podlehla – Irka Leona Maguire vyhrála nejtěsnějším poměrem o jednu jamku.

Jak vypadal finálový zápas?

Po první osmnáctce jsem prohrávala o dvě jamky. Po krátké přestávce na oběd jsem hned vyhrála 19. jamku. Následovalo asi pět birdie soupeřky Leony, a tak jsem na 30. jamce prohrávala o pět. Další jamku jsem vyhrála a na 32. jamce jsem prolomila patovací smůlu, když jsem dala desetimetrový pat na birdie. Leona ale proměnila stejný pat a jamku jsme půlily.

Následně jsem po birdie vyhrála další tři jamky a došla až na 36. jamku, kde diváci tleskali. Nakonec každá z nás zahrála druhou ránu na členitý green, já měla dlouhý desetimetrový pat. Obě jsme zahrály par, takže jsem nakonec prohrála o tu jednu jamku.

Máte nějaký golfový sen?

Ještě jsem to letos nikomu neřekla, ale chtěla bych se dostat na Junior Solheim Cup a reprezentovat Evropu.

Celý článek najdete v květnovém Golf Digest C&S.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články